17 julij 2006

REPORTAŽA: 29. FESTIVAL MELODIJ MORJA IN SONCA - FINALE
objavil-a missek ob 12:41

Tako, obrnil se je nov list v zgodovini festivala Melodije morja in sonca. Za nami je še en izmed odmevnejših festivalov na slovenskem. Tudi letos je
festival potekal od 13.7 - 15.7 v Portoroškem Avditoriju. Izmed 28 skladb, ki so se v dveh polfinalnih večerih potegovale za nastop v sobotnem finalu je le
štirinajstim med njimi uspelo. Sledil je še en večer poln estrade, glamurja in stvari ki sodijo zraven. Obiskovalci so počasi začeli polniti prazna mesta ob
spremljavi brhkih deklet in nasmejanih fantov.

Pa si poglejmo, katere so bile skladbe, ki se jim je uspelo uvrstiti v veliki finale:

4play - Tarča
Dean vivod - Pojemo o morju soncu
Domen kumer - Banana
Maja misson - Dovolj sem sanjala
Manca špik - Marinero
Mirna reynolds - Muca
Monika pučelj - Fešta
Peter januš - Verjemi mi
Pop'n'dekl - Pesem mornarjev
Rok kosmač - Misli kaj name
Sandra - Vibracije
Sergeja - Danes je nov dan
Tina G - Fiesta G.
Turbo angels - Jaz sem zaOkrog 9h se je začelo...


Kot prvi so se na odru pojavili mlajši predstavniki naše estrade - Party Kids.

In še solo...Po bučnem začeku so nas na odru pozdravili organizator Stojan Auer, direktor in strokovni vodja portoroškega avditorija Patrik Greblo in letošnja miss slovenije Iris Mulej.Prvi izmed tekmovalcev se je na odru pojavil Peter Januš s prekrasno balado Verjemi mi.Ponovno se nam je predstavila tudi mlada pop skupina 4play, s svojim energičnim komadom Tarča.Tako, prišel je čas ko smo spoznamo tudi prvi par voditeljev, katera sta prav tako vodila prvi polfinalni večer - Brigita Novak in Jan Jakopin.Gremo naprej...vstopnico za finale si je izborila tudi Sandra.

ž

Mucaa...o kateri muci se pravzaprav gre? To ve le ona...Mirna Rmyreynolds.Avditorij je bil po pričakovanjih nabito poln.Tina G s svojo energično fiesto G.Maja Misson v družbi treh postavnih fantov, toda kaj neki so predstavljali? Jaz nevem. :)Še ena pesem, za katero si preprosto upam trditi, da bo eden izmed poletnih hitov. Monika Pučelj je ponovno navdušila.Manca Špik - Marinero. Dobro se sliši, še bolše zgleda. Še ena pesem, katera nam bo preprečevala posedanje v klubih.Prišel je čas, ko smo spoznali tudi drugi voditeljski par - Lucija Gubenšek in Robert Roškar.Rok Kosmač je ponovno v svojem stilu odlično opravil nastop, kasneje pa se z veseljem slikal tudi za naš portal. Kr tako naprej...Čas je, da pogledamo kako je zgledal lanski zmagovalec na odru, še predno je vedel da bo tudi letos zmagal. Nič kaj drugačen? Energičen kot vedno je z nastopom odlično opravil. Kam ga je to pripeljalo vemo...BRAVO DOMEN!

Turbo Fooolk! Ja, še ena odlična zadeva za ljubitelje harmonike. Več kot odlična zadeva Turbo Angelsov, o kateri ne dvomimo da bo hit.Naši veseljaki Pop`n`dekl so podobno kot lani pripravili zanimiv nastop, ki pa le ni bil dovolj za zmago.Sliki Sergejinega in Dean Vivotovega nastopa žal manjkata, uradni razlog zakaj -
Še ugotovaljamo... :)


Tako, tekmovalni del je za nami. Sledilo je glasovanje tako gledalcev v Avditoriju kot gledalcev pred malimi zasloni. Napetost je naraščala a kljub vsemu so se naši estradniki z veseljem nastavljali našim objektivom. Med glasovanjem smo na odru lahko videli tudi tudi glasbenike iz naše južne sosede. Davor Radolfi, Goran Karan, občudovali smo lahko tudi lepa ženska telesa med plesom itd. Skratka, ni nam bilo dolgčas, pa naj bo to zaradi glasbe, ali katerih drugih stvari.

Škatle za glasovanje publike v Avditoriju. Način glasovanja je vsem znan, vstopnico si vrgel v škatlo svojega favorita.Ena izmed nagrad za zmagovalca - novi Swift. Domen, varno vožnjo!V zaodrju je bilo ves čas zanimivo...Mirna med čakanjem na rezultate. Tisti stric v zelenem je Stefanio, bivši član skupine Game Over, danes pa se bolj kot ne ukvarja s pisanjem tekstov. Sodeloval je tudi pri Mirninem komadu.Naši veseljaki so se z veseljem nastavljali našemu fotografu - Turbo Angels.Sandra in ... ?Natka Geržina z mladim upom slovenske estrade - Edinim moškim predstavnikom Party Kidsov.Domen in Myrna skupaj samo za naš portal.Omar omar.. s čim smo si zaslužili takšno slikico? Ja, vemo...bili smo nadležni.Spremljevalci Dean Vivota - Prva nagrada za domiselne pričeske...In vrnimo se k tistemu zelenemu stricu od prej...ja, še vedno je to Stefanio.Vedno nasmejani Pop`N`deklovci.Pa še slikica za vzdušje...tako je zgledalo med glasovanjem.Dadi Daz, član zasedbe Turbo Bois, naslednjega ne poznamo, nato sledi član skupine pop`n`dekl in potem...ja, spet ga ne poznamo.Mitja Okorn...spremljevalec Tine G in znan slovenski režiser.Nasmejani Dragan.

ž

Še ena odlična skupina, ki se je predstavila na MMS-ju. 4 play so prijazno pokramljali z nami.Sanjski moški in "sanjska" ženska.Rok, vesel in prijazen kot vedno se je nastavil našemu fotografu v objemu ... ali je to prijateljica...ali?Davor Radolfi se je z veseljem rokoval z nami, na kratko poklepetal nato pa klik...in bil je naš.Sanjska ženska 2, PlayBoy zajčica...ena in edina - Nina Osenar.Animatorji in animatorke, kateri so prijazno pospremili ljudi na svoje sedeže pred začetkom finala.Županja občine Piran - Vojka ŠtularPeter Januš z nagrado za najboljšo izvedbo.

Dean Vivod med dajanjem komentarja naši televiziji...ups, ni bilo za nas.Moniko Pučelj smo uspeli fotografirati med poziranjem drugemu fotografu...za nas je bilo dobiti njeno sliko: misija nemogočeTudi Tino G smo uspeli dobiti na enam način kot Moniko.Manca špik..ja, zgodba se ponavlja...
Prišel je čas, ko so nas voditelji popeljali do sklepnega dela dogodka. Začela se je podelitev nagrad.

NAGRADE:


Za najboljšo skladbo v celoti: Manca Špik - Marinero z avtorji Boštjanom Groznikom in Raayem

Za najboljšo melodijo: te niso izbrali, so pa namesto te podelili za najboljši scenski nastop: Monika Pučelj - Fešta


Zanajboljšo priredbo: Rudolf Gas za pesem Marinero Mance Špik.

Za najboljšo izvedbo: Peter Januš - Verjemi mi

Za najboljše besedilo: Saša Lendero za pesem Danes je nov dan od Sergeje

In, poglejmo kako vse skupaj zgleda skozi objektiv naše ekipe:

In sledilo je...Razgalsitev zmagovalca. Domen Kumer je že drugič zapored opravi s konkurenco in zmagal na 29. Festivalu Melodij morja in sonca. Kaj naj rečemo, še enkrat hura za Domna!

Nagrade so kr deževale..ena po ena, lepo po vrsti.Letos Domen ni daroval denarja v dobrodelne namene, a kljub vsemu ga imamo v lepem spominu z lanskoletno gesto. Sam je dejal, da bo letošnjo nagrado porabil za plačitev "položnic".Končni razplet finalnega večera:

1.) Domen Kumer - Banana
2.) Manca Špik - Marinero
3.) Monika Pučelj - Fešta

4.) Turbo Angels - Jaz sem za
5.) 4Play - Tarča
6.) Rok kosmač - Misli kaj name
7.) Maja Misson - Dovolj sem sanjala
8.) Peter Januš - Verjemi mi
9.) Sergeja - Danes je nov dan
10.) Dean Vivod - Pojemo o morju soncu
11.) Sandra - Vibracije
12.) Tina G - Fiesta G
13.) Pop`n`dekl - Pesem mornarjev
14.) Mirna Reynolds - MucaSledila je tiskovna konferenca...
Tako, letošnji festival je zaključen, imamo enakega zmagovalca kot lani, naužili smo se pogledov na lepa dekleta, morda popili kakšno kapljico preveč, vsekakor pa smo preživeli tri glasbeno odlično obarvane poletne večere.

Predstavili smo večino slovenske smetane, ki je bila na letošnjem MMS-u. Kaj pa prizorišče? Ja...tudi to imamo za vas.

Tako je zgledal avditorij pred začetkom akcije......tako med akcijo......in tako po akciji.Za konec naj priložimo še sliko naše delegacije na MMS :)Klemen Lukman in Žiga Hacin za DanceDeejay.net.

 

Comments: Objavite komentar